S.C. IASITEX S.A. își diversifică producția și caută noi piețe de desfacere

Razboi Iasitex

Potrivit conducerii societatii, numarul salariatilor care vor fi concediati este de 190 in varianta pesimista, insa se cauta solutii pentru a reduce numarul disponibilizatilor la 118,  S.C. IASITEX S.A. sperand astfel sa poata pastra locurile de munca a aproximativ 170 de salariati. Fiecare angajat care pleaca va primi conform Contractului Colectiv de Munca un salariu compensatoriu.

Masura disponibilizarilor a fost dictata de diminuarea volumului de comenzi a clientilor traditionali, cu pondere in exporturi, dar si de factori externi – pretul tesaturilor de pe pietele internationale cum ar fi India sau Turcia este foarte redus, acestea fiind subventionate de catre stat cu pana la 50%.

In al doilea rând, in ciuda eforturilor depuse, S.C. IASITEX S.A. nu a reusit sa mentina intelegerea contractuala cu IKEA.  Pentru a compensa acest deficit, echipa manageriala face eforturi pentru a incheia noi parteneriate de afaceri. In plus, societatea ieseana isi propune o reorientare pe fabricarea tesaturilor tehnice, a produselor home textile pentru piata interna a Romaniei si pe asimilarea de noi tesaturi pentru industria auto si industria mobilei, astfel incat sa fie extinsa piata de desfacere.

Presedintele Grupului SCR, Dr. Ec. Stefan Vuza, si-a manifestat si in trecut, ca si acum, disponibilitatea de a asigura capitaluri necesare unor investitii pentru cresterea productivitatii societatii. Mai ramane doar ca echipa manageriala sa elaboreze planuri viabile de investitii. Domnul Stefan Vuza a dat asigurari ca pentru el este o provocare transformarea S.C. IASITEX S.A. intr-o societate competitiva.

“Pariez in continuare pe potentialul industriei textile din Romania si am incredere ca impreuna cu o conducere manageriala performanta vom gasi solutiile adecvate ca aceasta societate sa devina o companie puternica”, a declarat Presedinte Grupului SCR, Dr. Ec. Stefan Vuza.