S.C. IASITEX S.A. își diversifică producția și caută noi piețe de desfacere

Razboi Iasitex

Potrivit conducerii societatii, numărul salariaților care vor fi concediați este de 190 în varianta pesimistă, însă se caută soluții pentru a reduce numarul disponibilizaților la 118,  S.C. IASITEX S.A. sperând astfel să poată păstra locurile de muncă a aproximativ 170 de salariați. Fiecare angajat care pleacă va primi conform Contractului Colectiv de Munca un salariu compensatoriu.

Măsura disponibilizărilor a fost dictată de diminuarea volumului de comenzi a clienților tradiționali, cu pondere în exporturi, dar și de factori externi – prețul țesăturilor de pe piețele internaționale cum ar fi India sau Turcia este foarte redus, acestea fiind subvenționate de către stat cu până la 50%.

În al doilea rând, in ciuda eforturilor depuse, S.C. IASITEX S.A. nu a reușit să mențină înțelegerea contractuală cu IKEA.  Pentru a compensa acest deficit, echipa managerială face eforturi pentru a încheia noi parteneriate de afaceri. În plus, societatea ieșeana își propune o reorientare pe fabricarea țesăturilor tehnice, a produselor home textile pentru piața internă a României și pe asimilarea de noi țesături pentru industria auto și industria mobilei, astfel încât să fie extinsă piața de desfacere.

Președintele Grupului SCR, Dr. Ec. Ștefan Vuza, și-a manifestat și în trecut, ca și acum, disponibilitatea de a asigura capitaluri necesare unor investiții pentru creșterea productivității societății. Mai rămâne doar ca echipa managerială să elaboreze planuri viabile de investiții. Domnul Ștefan Vuza a dat asigurări că pentru el este o provocare transformarea S.C. IASITEX S.A. într-o societate competitivă.

“Pariez în continuare pe potențialul industriei textile din România și am încredere că împreună cu o conducere managerială performantă vom găsi soluțiile adecvate ca această societate să devină o companie puternică”, a declarat Președinte Grupului SCR, Dr. Ec. Ștefan Vuza.