Despre noi

Iasitex magazin de prezentareParte a Grupului SCR, cel mai puternic grup industrial din România, S.C. IAŞITEX S.A. este una dintre firmele reprezentative pentru industria textilă din România.

Experienţa şi tradiţia noastră de peste 100 de ani în industria textilă garantează clienţilor seriozitate şi competenţă în relaţiile comerciale, produsele noastre clasice şi noile creaţii înregistrând de-a lungul timpului succese atât în România cât şi în peste 20 de ţări din toate continentele. Dovadă fiind şi apartenenţa în cadrul Grupului SCR a cărui succes recunoscut atât la nivel naţional cât şi internaţional.
S.C. IAŞITEX S.A. este, mai nou,  specializată în comercializarea de ţesături şi confecţii textile, realizate din bumbac 100% sau în diferite amestecuri procentuale de bumbac cu alte fibre sintetice, având destinaţii diverse ce acoperă o paletă largă de utilizări.

Scurt istoric

Înfiinţată în 1910, a purtat numele de ”Ţesătura” Iaşi până în anul 1948 când a fost naţionalizată. În perioada comunistă a funcţionat sub denumirea de ”Întreprinderea de Stat Ţesătura Iaşi” până în anul 1990, când societatea s-a constituit, conform prevederilor legale în vigoare, ca societate pe acţiuni sub numele S.C. IASITEX S.A.

plachete IasitexÎn anul 2003 Grupul SCR, cel mai mare grup industrial din România, al cărui Preşedinte este dl. dr. ec. av. Ştefan Vuza, a achiziţionat pachetul majoritar de acţiuni deţinut de către A.P.A.P.S. Din momentul privatizarii până astăzi, S.C. IASITEX S.A. s-a remarcat atât pe plan naţional cât si internaţional ca un partener serios si competent, rezistând inflexiunilor pieţii si dinamismului politico-financiar.

Investiţiile susţinute in resursele umane şi tehnologice, implementarea unui sistem de management integrat şi a reglementărilor ce vizează protecţia mediului au garantat recunoașterea produselor şi a mărcii în peste 20 de ţări din Europa, Asia şi America de Nord şi Centrală.

Anul 2010 a fost încărcat cu o dublă semnificaţie: aniversarea a 100 de ani de existenţă şi evoluţie şi depășirea cu succes a unei perioade economice hotărâtoare pentru mulţi dintre competitorii din domeniu. Pentru acest fapt ţinem să aducem mulţumiri tuturor partenerilor, clienţilor şi angajaţilor.