GDPR politics

POLITICA DE PRELUCRARE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Protejarea intimit─â╚Ťii Dvs. la utilizarea paginii noastre web www.iasitex.ro este deosebit de important─â pentru noi. De aceea, ├«n continuare, v─â inform─âm ├«n detaliu cu privire la politica de prelucrare a datelor cu caracter personal, precum ╚Öi a datelor anonime in lumina prevederilor Regulamentului (UE) 2016/679 din 27 aprilie 2016 privind protec╚Ťia persoanelor fizice ├«n ceea ce prive╚Öte prelucrarea datelor cu caracter personal ╚Öi privind libera circula╚Ťie a acestor date ╚Öi de abrogare a Directivei 95/46/CE (“Regulamentul UE 2016/679” sau ÔÇťGDPRÔÇŁ).
Prezenta politic─â de utilizare a datelor cu caracter personal prezint─â politicile ╚Öi procedurile privind informa╚Ťiile pe care le prelucr─âm de la sau despre reprezentan╚Ťii clien╚Ťilor no╚Ötri si despre clien╚Ťii no╚Ötri persoane fizice ╚Öi despre utilizarea produselor ╚Öi serviciilor noastre.
IASITEX S.A., cu sediul ├«n Ia╚Öi, B-dul Prim─âverii nr. 2, jud. Ia╚Öi, Cod de Identificare Fiscal─â RO1957058, ├«n calitate de Operator (denumit ├«n continuare ÔÇ×OperatorÔÇŁ) inten╚Ťioneaz─â s─â v─â ofere un nivel adecvat de confort ╚Öi ├«ncredere ├«n modul ├«n care prelucr─âm ╚Öi protej─âm informa╚Ťiile pe care le colect─âm.

1. Modalitatea de utilizare a datelor cu caracter personal vizate
├Än aceast─â sec╚Ťiune ve╚Ťi reg─âsi informa╚Ťii despre:
1. Categoriile de date cu caracter personal pe care le prelucr─âm;
2. Sursa din care provin datele cu caracter personal, ├«n cazul ├«n care datele cu caracter personal nu au fost ob╚Ťinute direct de la persoana vizat─â;
3. Scopurile în care sunt prelucrate datele cu caracter personal.
Operatorul prelucreaz─â urm─âtoarele categorii de date cu caracter personal:
a) Numele și prenumele;
b) Denumirea postului;
c) adresa po╚Ötal─â, inclusiv adresa de domiciliu, ├«n cazul ├«n care ne-a╚Ťi comunicat-o, adresa profesional─â;
d) Num─ârul de telefon fix;
e) Num─ârul de telefon mobil;
f) Num─ârul de fax;
g) Adresa de e-mail;
h) Semn─âtura;
i) Informa╚Ťii suplimentare prelucrate ├«n contextul unui raport contractual cu Operatorul sau comunicate ├«n mod voluntar de c─âtre dumneavoastr─â, cum ar: fi instruc╚Ťiuni acordate, pl─â╚Ťi efectuate;
j) Detalii ale vizitelor dumneavoastr─â la birourile noastre sau orice alte detalii cu privire la modul ├«n care interac╚Ťiona╚Ťi cu Operatorul;
k) IP-ul computerului de pe care se acceseaz─â pagina web www.iasitex.ro;
Politica noastr─â de prelucrare a datelor cu caracter personal se aplic─â datelor colectate prin intermediul paginii web si datelor colectate in format fizic.
Operatorul nu își asumă răspunderea pentru datele colectate de alte site-uri / portaluri accesate de Dvs. concomitent sau prin intermediul link-urilor accesate de pe portalul nostru.
Sursele datelor cu caracter personal procesate sunt:
a) persoana vizat─â
b) societatea în cadrul căreia persoana vizată își desfășoară activitatea sau pe care o reprezintă
c) bazele de date ale autorit─â╚Ťilor publice (de ex. Ministerul de Finan╚Ťe, Registrul Comer╚Ťului, Ministerul Justi╚Ťiei etc.).
Aceste date cu caracter personal vor fi prelucrate exclusiv în următoarele scopuri:
– ├«n vederea ├«ncheierii / ├«ndeplinirii / administr─ârii contractelor comerciale ├«ncheiate de Operator cu societatea ├«n cadrul c─âreia persoana vizat─â ├«╚Öi desf─â╚Öoar─â activitatea;
– pentru transmiterea de inform─âri necesare derul─ârii rela╚Ťiilor comerciale;
– pentru contact─âri in vedere eventualelor livr─âri ╚Öi opera╚Ťiuni necesare in temeiul contractelor comerciale, a ofertelor transmise.
Baza legal─â pentru aceast─â prelucrare este ├«ncheierea contractelor SAU consim╚Ť─âm├óntul persoanei vizate SAU interesele legitime ale Operatorului, ╚Öi anume (i) (ii) obliga╚Ťia contractual─â a Operatorului de a furniza serviciile si bunurile solicitate de persoana vizat─â / societatea ├«n care acesta ├«╚Öi desf─â╚Öoar─â activitatea SAU executarea unui contract ├«ntre persoana vizat─â / societatea ├«n care acesta ├«╚Öi desf─â╚Öoar─â activitatea ╚Öi Operator ╚Öi/sau luarea de m─âsuri, la cererea persoanei vizate, pentru a ├«ncheia un astfel de contract.

2. Transferul de date cu caracter personal
Datele persoanelor vizate nu vor fi transferate în alte state.
├Än afara celor de mai sus, datele nu vor fi transmise c─âtre al╚Ťi ter╚Ťi (precum baze de date de marketing sau companii de marketing direct).
├Än plus fa╚Ť─â de dezv─âluirile men╚Ťionate mai sus, putem divulga c─âtre autorit─â╚Ťi datele Dvs. personale ├«n cazul ├«n care aceast─â divulgare este necesar─â pentru respectarea unei obliga╚Ťii legale la care suntem supu╚Öi sau pentru a v─â proteja interesele vitale sau interesele vitale ale altei persoane fizice. De asemenea, putem divulga datele Dvs. personale ├«n cazul ├«n care aceast─â divulgare este necesar─â pentru stabilirea, exercitarea sau ap─ârarea revendic─ârilor legale, fie ├«n cadrul procedurilor judiciare, fie ├«n cadrul unei proceduri administrative sau extrajudiciare.
Facilit─â╚Ťile de g─âzduire pentru website-ul nostru sunt situate ├«n Rom├ónia.

3. Reten╚Ťia datelor cu caracter personal
Vom p─âstra datele Dvs. cu caracter personal at├ót c├ót va fi necesar, pentru realizarea scopurilor de prelucrare men╚Ťionate la punctul 1 de mai sus si pentru asigurarea drepturilor legale ale Operatorului, doar dac─â o perioad─â mai lung─â de timp nu este solicitat─â prin lege.
F─âr─â a aduce atingere celorlalte dispozi╚Ťii din aceast─â sec╚Ťiune, putem s─â v─â p─âstr─âm datele Dvs. cu caracter personal atunci c├ónd stocarea este necesar─â pentru respectarea unei obliga╚Ťii legale la care suntem supu╚Öi sau pentru a v─â proteja interesele vitale sau interesele vitale ale unei alte persoane fizice.
Dup─â ├«ncetarea opera╚Ťiunilor de prelucrare, datele Dvs. cu caracter personal vor fi distruse prin procedee care nu permit reconstituirea acestora sau vor fi anonimizate.

4. Amendamente
Urmare a modific─ârilor legislative sau a intervenirii unor situa╚Ťii noi din punct de vedere opera╚Ťional, este posibil s─â actualiz─âm periodic aceast─â politic─â, public├ónd o nou─â versiune pe website-ul nostru, astfel ├«nc├ót politica de prelucrare a datelor cu caracter personal s─â fie aliniat─â cerin╚Ťelor legale.
V─â vom notifica modific─ârile aduse acestei politici prin e-mail sau prin celelalte cai de comunicare stabilite. ├Än acela╚Öi timp, v─â recomand─âm s─â verifica╚Ťi ocazional aceast─â pagin─â, pentru a v─â asigura c─â a╚Ťi luat cuno╚Ötin╚Ť─â de ultima versiune a politicii de prelucrare a datelor cu caracter personal.

5. Drepturile Dvs.
├Än aceast─â sec╚Ťiune am rezumat drepturile pe care le ave╚Ťi ├«n temeiul legisla╚Ťiei privind protec╚Ťia datelor cu caracter personal. Unele drepturi sunt complexe ╚Öi nu toate detaliile au fost incluse ├«n rezumatele noastre. ├Än consecin╚Ť─â, v─â recomand─âm s─â citi╚Ťi legile ╚Öi ├«ndrum─ârile relevante din partea autorit─â╚Ťii de reglementare pentru o explica╚Ťie complet─â a acestor drepturi.
Principalele Dvs. drepturi ├«n temeiul legii privind protec╚Ťia datelor cu caracter personal sunt:
a) Dreptul de acces ÔÇô dreptul de a ob╚Ťine din partea Operatorului o confirmare c─â se prelucreaz─â sau nu date cu caracter personal care v─â privesc ╚Öi, ├«n caz afirmativ, acces la datele respective, ├«mpreun─â cu anumite informa╚Ťii suplimentare. Aceste informa╚Ťii suplimentare includ detalii privind scopul prelucr─ârii, categoriile de date cu caracter personal ├«n cauz─â ╚Öi destinatarii datelor cu caracter personal. Dac─â drepturile ╚Öi libert─â╚Ťile celorlal╚Ťi nu sunt afectate, v─â vom furniza o copie a datelor Dvs. personale. Prima copie va fi furnizat─â gratuit, dar copiile suplimentare pot fi supuse unei taxe rezonabile, bazat─â pe costurile administrative.
b) Dreptul la rectificare ÔÇô dreptul de a ob╚Ťine de la Operator, f─âr─â ├«nt├órzieri nejustificate, rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care v─â privesc.
c) Dreptul la ╚Ötergerea datelor (ÔÇťdreptul de a fi uitatÔÇŁ) ÔÇô dreptul de a ob╚Ťine din partea Operatorului ╚Ötergerea datelor cu caracter personal care v─â privesc, f─âr─â ├«nt├órzieri nejustificate, iar Operatorul are obliga╚Ťia de a ╚Öterge datele cu caracter personal f─âr─â ├«nt├órzieri nejustificate ├«n cazurile expres prev─âzute de legisla╚Ťia privind protec╚Ťia datelor cu caracter personal. Aceste circumstan╚Ťe includ:
1) datele cu caracter personal nu mai sunt necesare în raport cu scopurile pentru care au fost colectate sau prelucrate în alt mod;
2) v─â retrage╚Ťi consim╚Ť─âm├óntul pentru prelucrarea bazat─â pe consim╚Ť─âm├ónt;
3) v─â opune╚Ťi prelucr─ârii ├«n conformitate cu anumite norme din legisla╚Ťia aplicabil─â privind protec╚Ťia datelor;
4) prelucrarea este în scopuri de marketing direct;
5) datele cu caracter personal au fost procesate ilegal.
Cu toate acestea, există excluderi ale dreptului de ștergere, în măsura în care prelucrarea este necesară:
1) pentru exercitarea dreptului la libertatea de exprimare și la informare;
2) pentru respectarea unei obliga╚Ťii legale; sau
3) pentru stabilirea, exercitarea sau ap─ârarea unor preten╚Ťii legale.
d) Dreptul de a ob╚Ťine restric╚Ťionarea prelucr─ârii ÔÇô dreptul de a ob╚Ťine din partea Operatorului restric╚Ťionarea prelucr─ârii ├«n cazurile expres prev─âzute de legisla╚Ťia privind protec╚Ťia datelor cu caracter personal. Aceste circumstan╚Ťe includ:
1) contesta╚Ťi acurate╚Ťea datelor cu caracter personal;
2) prelucrarea este ilegal─â, dar v─â opune╚Ťi ╚Ötergerii;
3) nu mai avem nevoie de datele cu caracter personal ├«n scopul prelucr─ârii, dar ave╚Ťi nevoie de date personale pentru stabilirea, exercitarea sau ap─ârarea revendic─ârilor legale;
4) v-a╚Ťi opus proces─ârii.
├Än cazul ├«n care prelucrarea a fost restric╚Ťionat─â pe aceast─â baz─â, astfel de date cu caracter personal pot, cu excep╚Ťia stoc─ârii, s─â fie prelucrate numai cu consim╚Ť─âm├óntul Dvs. sau pentru constatarea, exercitarea sau ap─ârarea unui drept ├«n instan╚Ť─â sau pentru protec╚Ťia drepturilor unei alte persoane fizice sau juridice sau din motive de interes public important al Uniunii sau al unui stat membru.
e) Dreptul la opozi╚Ťie ÔÇô dreptul de a v─â opune prelucr─ârii, din motive legate de situa╚Ťia particular─â ├«n care v─â afla╚Ťi, ├«n temeiul legisla╚Ťiei privind protec╚Ťia datelor cu caracter personal, inclusiv cre─ârii de profiluri.
Ave╚Ťi dreptul s─â v─â opune╚Ťi prelucr─ârii datelor Dvs. personale ├«n scopuri de marketing direct (inclusiv profilarea ├«n scopuri de marketing direct). Dac─â face╚Ťi o astfel de obiec╚Ťie, vom ├«nceta s─â prelucr─âm datele dvs. personale ├«n acest scop.
f) Dreptul la portabilitate ÔÇô dreptul de a primi datele cu caracter personal care v─â privesc ┼či pe care le-a╚Ťi furnizat Operatorului ├«ntr-un format structurat ┼či ave╚Ťi dreptul de a transmite aceste date altui operator, ├«n condi╚Ťiile expres prev─âzute de legisla╚Ťia privind protec╚Ťia datelor cu caracter personal;
Pute╚Ťi ob╚Ťine o copie a informa╚Ťiilor stocate, ├«n vederea portarii acestora, adres├ónd o solicitare prin e-mail c─âtre adresa de mai jos.
g) Dreptul de a depune pl├óngere c─âtre Operator, ├«n fa┼úa autorit─â╚Ťii de supraveghere si in fata justi╚Ťiei ╚Öi
h) Dreptul de a v─â retrage consim╚Ť─âm├óntul.
V─â pute╚Ťi exercita oricare dintre drepturile ├«n leg─âtur─â cu datele Dvs. personale prin oricare din urm─âtoarele modalit─â╚Ťi: transmiterea unei notific─âri scrise, ├«n format fizic adresat─â c─âtre noi folosind datele publicate pe site la sec╚Ťiunea CONTACT.

6. Actualizarea datelor dumneavoastr─â cu caracter personal
├Än cazul ├«n care oricare dintre datele cu caracter personal pe care ni le-a╚Ťi furnizat sufer─â modific─âri, spre exemplu dac─â v─â schimba╚Ťi prenumele, numele sau adresa de e-mail sau dac─â dori╚Ťi s─â anula╚Ťi orice fel de cerere adresat─â nou─â, sau dac─â lua╚Ťi cuno╚Ötin╚Ť─â de faptul c─â de╚Ťinem orice date cu caracter personal incorecte cu privire la dumneavoastr─â, v─â rug─âm s─â ne contacta╚Ťi prin e-mail la: dcp@iasitex.ro.
Nu vom fi r─âspunz─âtori pentru nicio pierdere decurg├ónd din date cu caracter personal incorecte, neautentice, insuficiente sau incomplete pe care ni le furniza╚Ťi.

7. Securitatea datelor
a) Identificarea ╚Öi autentificarea. Operatorul ├«╚Öi desf─â╚Öoar─â activitatea ├«n conformitate cu cerin╚Ťele legale. Accesul la datele cu caracter personal este permis doar personalului autorizat, fiind acordat printr-o persoan─â desemnat─â special ├«n acest scop, care ac╚Ťioneaz─â numai ├«n temeiul instruc╚Ťiunilor primite de la Operator.
b) Persoanele ├«mputernicite au acces la datele cu caracter personal ├«n baza parolelor. Sunt implementate m─âsuri de administrare a parolelor ╚Öi m─âsuri de control, inclusiv prin lungimea minim─â a parolei, precum ╚Öi obliga╚Ťia de a schimba periodic parolele ╚Öi de a nu refolosi vechile parole. Toate parolele sunt tratate ca informa╚Ťii sensibile ╚Öi confiden╚Ťiale.
c) Colectarea datelor. Datele cu caracter personal sunt colectate și introduse în baza de date prin persoane special desemnate în acest sens.
d) Accesul în clădire și computerele. Clădirea este păzită de personal calificat și supravegheată video. Folosirea computerelor este supusă autentificării în baza parolelor folosite.
g) Politica de securitate a prelucr─ârii datelor cu caracter personal include urm─âtoarele:
1) Toate echipamentele și resursele electronice sunt protejate în mod corespunzător. Accesul la acestea este permis doar persoanelor autorizate.
2) Personalul autorizat a fost instruit s─â nu lase computerele nesupravegheate at├óta timp c├ót sunt ├«n func╚Ťiune ╚Öi conectate la o anumit─â aplica╚Ťie. Operatorul a implementat solu╚Ťii ╚Öi dispozitive de supraveghere a accesului la computer, cum ar fi protec╚Ťia parolat─â.
Noi ├«ncerc─âm s─â ne asigur─âm c─â incidentele de securitate a datelor se detecteaz─â ├«ntr-un stadiu timpuriu ╚Öi vi se raporteaz─â imediat dumneavoastr─â sau autorit─â╚Ťii de supraveghere competente, incluz├ónd categoriile respective de date.

8. Protec╚Ťia informa╚Ťiilor personale ale minorilor
Pagina web www.iasitex.ro este un website de audien╚Ť─â general─â ╚Öi nu colecteaz─â date personale de la minori. Politica noastr─â nu este aceea de a colecta sau p─âstra ├«n mod inten╚Ťionat datele referitoare la persoanele minore.

9. Module Cookies
Modulele cookie sunt mici fișiere de text stocate în browser-ul utilizatorului pentru a strânge date per ansamblu.
Pentru a ne asigura c─â site-ul nostru func╚Ťioneaz─â corespunz─âtor ╚Öi pentru a facilita navigarea pe site, noi putem folosi cookies func╚Ťionale – Session cookies care sunt stoca╚Ťi ├«n memoria temporar─â ╚Öi care se ╚Öterg automat atunci c├ónd ├«nchide╚Ťi browser-ul dumneavoastr─â.
Cu excep╚Ťia IP-ului, cookie-urile utilizate de Operator nu colecteaz─â informa╚Ťii cu caracter personal, cum ar fi numele Dvs. sau adresa de e-mail. ├Än plus, cele mai multe browser-e permit utilizatorilor s─â resping─â cookies. Totu╚Öi, ├«n anumite situa╚Ťii, vizitatorilor li se poate refuza accesul la anumite sec╚Ťiuni ale site-ului nostru, ├«n cazul ├«n care browser-ele lor sunt setate s─â resping─â cookies.

10. Date de contact
Ne pute╚Ťi contacta prin oricare din urm─âtoarele modalit─â╚Ťi:
1) prin po╚Öt─â, la adresa po╚Ötal─â ÔÇ×S.C. IASITEX S.A., Ia╚Öi, b-dul Prim─âverii nr. 2, cod 700189ÔÇŁ;
2) prin telefon, la 0232.436.760
3) la adresa de e-mail office@iasitex.ro
Pute╚Ťi contacta Responsabilul cu Protec╚Ťia Datelor cu Caracter Personal al Operatorului la urm─âtoarele coordonate:
1) prin telefon, la 0771.654.105
2) la adresa de e-mail dcp@iasitex.ro

Cu stima,
Echipa IASITEX S.A.